Παράσταση θεατρικής σκηνής Δικηγόρων Βόλου «ΑΘΕΜΙΤΟΣ»

8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ

8  press
Η ‘Θεατρική Σκηνή «ΑΘΕΜΙΤΟΣ» θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Τομά «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ» σε διασκευή της ομάδας, πλαισιωμένο με μουσική, τραγούδια και χορό σε μορφή μιούζικαλ.

Η παράσταση δόθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Βόλο στις αρχές του Ιανουαρίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών που διοργάνωσε ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου και θα παρουσιαστεί εκ νέου στο Βόλο στις 25, 26 και 27 Ιανουαρίου.

Σε σκηνικό αφαιρετικό, με κοστούμια σίγουρης παλιάς εποχής που ομογενοποιούν, με σκηνοθεσία νουάρ με έντονης πινελιές χιούμορ, μουσική άρτια και πρωτότυπη επένδυση και εμπνευσμένη χοροκίνηση η ομάδα προσπαθεί να ξεπεράσει καλλιτεχνικά τον εαυτό της σε ένα show με ρίσκο και απρόοπτα.

Η σκηνοθεσία σε κλίμα ‘φιλμ νουάρ’ με ανατροπές ύφους και πλοκής και τις μουσικοχορευτικές τομές, να φαιδρύνουν την αγωνία και το δράμα των χαρακτήρων και των ‘γεγονότων’, θα προσπαθήσει να δώσει μια νέα οπτική του δυσδιάκριτου του έργου. Σ’ αυτό όλα είναι συγκεχυμένα : τα φύλα, οι φιλίες, οι ενοχές, ο ύποπτος, ο ανακριτής, ο φταίχτης, ο Τιμητής…

Ένα από τα καινοφανή στοιχεία της παράστασης είναι το γεγονός ότι τους ρόλους των 8 γυναικών ερμηνεύουν 4 γυναίκες και 4 άνδρες. Καθώς επίσης ότι στη σκηνή εμφανίζονται φάσματα και φαντάσματα του δυστυχούς ανδρικού φύλου (απόντος –παρόντος)