Ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας για το χρονικό διάστημα από Πέμπτη 4/3/2021 και ώρα 6.00΄ έως και Τρίτη 16/3/2021 και ώρα 6.00΄

Ενόψει του ότι από 4/3/2021, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισαςμεταπίπτει από το επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου», ισχύουν τα ακόλουθα ως προς τη λειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας:

Οι εργασίες του αναστέλλονται από 4.3.2021 μέχρι 16.3.2021. Μέχρι τότε αναστέλλονται και όλες οι προθεσμίες, νόμιμες και δικαστικές, οι οποίες αφορούν οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη και ενέργεια, καθώς και η προθεσμία παραγραφής των συναφών αξιώσεων. Οι δημόσιες συνεδριάσεις του δικαστηρίου κατά το διάστημα αυτό αναστέλλονται. Εξετάζονται, όμως, κανονικά τα αιτήματα εκδόσεως προσωρινής διαταγής, οι αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας, υποβάλλονται και εκδικάζονται αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησης αλλοδαπού και αιτήσεις ανάκλησης κατά των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται επί των αντιρρήσεων, σύμφωνα με τις παρ. 3-6 του άρθρου 76 του ν. 3386/2005 (Α’ 212), υποβάλλονται και εκδικάζονται ένδικα βοηθήματα σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 42), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020 (Α’ 76). Η προσέλευση του κοινού στους χώρους του Δικαστηρίου για την εξέταση αιτήσεων, παροχή πληροφοριών κ.λπ. που δεν εμπίπτουν στα αμέσως προηγούμενα αντικείμενα και μπορούν να αντιμετωπιστούν σε μεταγενέστερους χρόνους, πρέπει να αποφεύγεται. Συνιστάται, συνεπώς, στους δικηγόρους και στους διαδίκους να μην προσέρχονται στο Δικαστήριο, για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή εργασιών. Υπενθυμίζεται σχετικώς ότι η κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά. Εξάλλου, για κάθε υπόθεση υπάρχει αριθμός ηλεκτρονικής παρακολουθήσεως, ο οποίος επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να έχουν πρόσβαση στην πορεία της υποθέσεώς τους. Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση σε περίπτωση έκδοσης σχετικής ρυθμιστικής διάταξης.

Λάρισα 5/3/2021

Η Πρόεδρος που διευθύνει το Δικαστήριο

Ευανθία Βουλγαράκη-Χρήστου

Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ.