Εναρξη κύκλου εκπαίδευσης/διαδικτυακών σεμιναρίων εν όψει προσεχούς εγγραφής μελών του ΔΣΛ στο Μητρώο Εισηγητών του Κτηματολογίου

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 9.10.2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εναρξη κύκλου εκπαίδευσης/διαδικτυακών σεμιναρίων εν όψει προσεχούς εγγραφής μελών του ΔΣΛ στο Μητρώο Εισηγητών του Κτηματολογίου

Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, αποφασίστηκε η διενέργεια κύκλου εκπαίδευσης Δικηγόρων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη του ΔΣΛ να ενταχθούν προσεχώς στο Μητρώο Νομικών Εισηγητών.

Η παρακολούθησή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων (20ωρης) διάρκειας, λαμβάνεται υπόψη ως υποχρεωτική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των Δικηγόρων σε προσκλήσεις που θα απευθύνει ο Φορέας για την εγγραφή Νομικών Εισηγητών στο τηρούμενο Μητρώο.

Καλούνται οι συνάδελφοι-μέλη του ΔΣΛ, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στα εκπαιδευτικά σεμινάρια, με αντικείμενο την παρουσίαση της κτηματολογικής νομοθεσίας και της διαδικασίας νομικού ελέγχου και επεξεργασίας για τη σύνταξη εισήγησης, την παρουσίαση βασικών διαδικασιών καταχώρισης στο ΣΠΕΚ και θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος και βασικών εννοιών διαχείρισης εγγραπτέων πράξεων με γεωμετρικές μεταβολές, να δηλώσουν συμμετοχή στο portal.olomeleia.grαπό τις 11.10.2024, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 10:00 μέχρι και τις 17.10.2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Πέμπτη 17.10.2024 και ώρες 15.00-19.00,
  • Παρασκευή 18.10.2024 και ώρες 15.00-19.00,
  • Δευτέρα 21.10.2024 και ώρες 15.00-19.00,
  • Τρίτη 22.10.2024 και ώρες 15.00-19.00
  • Τετάρτη 23.10.2024 και ώρες 15.00-19.00.

Στο σημείο αυτό διευκρινίζονται τα εξής :

Τα σεμινάρια δύναται να παρακολουθήσει κάθε μέλος του ΔΣΛ, ασχέτως εάν ακολούθως δηλώσει ότι επιθυμεί να λάβει μέρος  στη διαδικασία επιλογής για την εγγραφή του στο Μητρώο, καθώς το αντικείμενό τους (δηλ. των σεμιναρίων) ενδιαφέρει κάθε δικηγόρο της πράξης αναφορικά με θέματα γενικού ενδιαφέροντος και βασικών εννοιών διαχείρισης εγγραπτέων πράξεων με γεωμετρικές μεταβολές.

Περαιτέρω, οι δικηγόροι-μέλη του ΔΣΛ που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για την εγγραφή τους στο Μητρώο, προς συμπλήρωση του αριθμού των Νομικών Εισηγητών, θα κληθούν προς τούτο με μελλοντική ανακοίνωση-πρόσκληση του Φορέα, όπου και θα ορίζονται οι ειδικότεροι όροι συμμετοχής.

Σύμφωνα πάντως με την ισχύουσα μέχρι σήμερα προγραμματική σύμβαση, για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής και εγγραφής στο Μητρώο Εισηγητών, οι υποψήφιοι Δικηγόροι θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Να είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο απευθύνεται η πρόσκληση.

β. Να έχουν εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών από την εγγραφή στον Δικηγορικό Σύλλογο.

γ. Να μην τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή.

δ. Να μην τελούν σε αναστολή.

ε. Να συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του εν λόγω Δικηγορικού Συλλόγου, για τα μέλη του που παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο τη νομοθεσία περί Εθνικού Κτηματολογίου (ν. 2308/1995, 2664/1998), τη λειτουργία των υπηρεσιών των Κτηματολογικών Γραφείων και το περιεχόμενο της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Η επιλογή των Δικηγόρων προς εγγραφή στο Μητρώο Εισηγητών θα διενεργηθεί από Τριμελή Επιτροπή, που συστήνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα και στην οποία συμμετέχουν δύο (2) μέλη του Φορέα και ένα (1) μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου, με δημόσια κλήρωση, με την παρουσία των ενδιαφερομένων, στην έδρα του Φορέα, για τον καθορισμό της σειράς και του αύξοντα αριθμού για να εγγραφούν στο Μητρώο, μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού που θα ορίσει ο Φορέας. Μεταξύ των μη κληρωθέντων θα διενεργηθεί αμέσως μετά νέα κλήρωση, για να καθοριστεί η σειρά εγγραφής των επιλαχόντων στον οικείο κατάλογο.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ